Retseptid & Info

Info

Kasulikke linke

Vaata, kuidas toimub õlletegu:

123 456789101112

 

Retseptide leht

Barley Wine

Barley Wine 20L

Tšehhi Pilsner

https://pruulmeistrid.ee/toode/saksa-pilsner-20l/

Tšehhi Pilsner 45L

Pruulmeistrite IPA

  • Alkoholi % 6.8-7.0
  • OG: 1.058-1,062
  • FG: 1.008-1,010
  • IBU: 61
  • Pärm: Safale US-05  või White Labs WLP001
  • Humalad: Columbus, Centennial, Amarillo ja Simcoe

Linnased:
Kogus: 280g/liitri kohta (efektiivsus 65%)
Crisp Finest Maris Otter 80,4%
Château Munich 8,9%
Crisp Kaerahelbed 3,6%
Candy suhkur, valge 7,1%

Meskimine:
1. Sissemeskimine @64,5°C 60-75 min
2. Kuumutus 75°C 10 min

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60 min
Aroomitõmmis 75°C juures 30 min
1,25g/l kohta Columbus’t keedu alguses
1,25g/l kohta Amarillo’t 10 min enne keedu lõppu
1,25g/l kohta Simcoe’t 10 min enne keedu lõppu
1,25g/l kohta Amarillo’t aroomitõmmises
1,25g/l kohta Simcoe’t aroomitõmmises
1,25g/l kohta Columbus’t aroomitõmmises
2,50g/l kohta Centennial’i aroomitõmmises

Soovi korral dry hop 3 päeva:
2,50g/l kohta Centennial
2,50g/l kohta Amarillo
2,50g/l kohta Simcoe

Milky Stout

  • Alkoholi % 5,3
  • OG: 1,056
  • FG: 1,015
  • IBU: 28
  • Pärm: Safale S-04
  • Humalad: Northern Brewer

Linnased:
Kogus: 225g/liitri kohta (efektiivsus 72%)
Château Pale Ale 66,67%
Château Chocolat 9,52%
Crisp Dextrin 4,76%
Château Crystal 4,76%
Château Roasted Barley 4,76%

Meskimine:
1. Sissemeskimine @70°C 45 min
2. Kuumutus 76°C 15min

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60 min
Lisada 10g/L kohta laktoosi 15 min enne keedu lõppu
1,47g/l humalat lisatakse keedu alguses

Suitsune Porter

  • Alkoholi % 5.9
  • OG: 1,058
  • IBU: 30,1
  • Pärm: Safale US-05
  • Humalad: Challenger

Linnased:
Kogus: 250g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Munich 65%
Château Cafe Light 15%
Smoked Malt 15%
Château Black 3%
Château Choclat 2%

Meskimine:
1. Sissemeskimine @68°C 75 min
2. Kuumutus 76°C 10min

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60 min
1,5g/L kohta humalat lisatakse keedu alguses
1,5g/L kohta humalat lisatakse 15 min enne lõppu
1g/L kohta humalat 1 minut enne lõppu

Brewdog's Punk IPA

  • Alkoholi % ABV 5.6
  • OG: 1,053
  • IBU: 35
  • Pärm: SafAle US-05
  • Humalad: Chinook, Ahtanum, Cascade, Amarillo, Simcoe, Nelson Sauvin

Linnased:
Kogus: 232g/l kohta.
Crisp Maris Otter Extra Pale 99,5%
Crisp Cara Malt 0,5%

Meskimine:
Meskimine @66°C 75min

 

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60min

Keedu alguses lisatakse:
1g/l kohta Chinook humalat
0,625g/l kohta Ahtanum humalat

Keedu keskel lisatakse:
1g/l kohta Chinook humalat
0,625g/l kohta Ahtanum humalat

Keedu lõpus lisatakse:
1,375g/l kohta Chinook humalat
0,625g/l kohta Ahtanum humalat
0,625g/l kohta Simcoe humalat
0,625g/l kohta Nelson Sauvin humalat

Dry hop’i humalad (käärimise lõpp faasis viieks päevaks):
2,375g/l kohta Chinook humalat
1,875g/l kohta Cascade humalat
1,875g/l kohta Simcoe humalat
1g/l kohta Nelson Sauvin humalat
0,5g/l kohta Amarillo humalat

Tume Laager

  • Alkoholi % 4.9-5.1
  • OG: 1.048-1,050
  • FG: 1.011-1.014
  • IBU: 30
  • Pärm: Saflager W34/70
  • Humalad: Tettnanger ja Hersbrucker

Linnased:
Kogus: 230g/liitri kohta (efektiivsus 70%)
Crisp German Pilsner 47,8%
Château Munich 47,8%
Château Black 4,3%

Meskimine:
1. Sissemeskimine @65°C 60 min
2. Kuumutus 75°C 10 min

Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90 min
1,5g/l kohta Tettnanger humalat keedu alguses
2,5g/l kohta Hersbrucker humalat 15 min enne keedu lõppu