Retseptid & Info
Info
Kasulikke linke
- Coopers õllekomplektide kasutusjuhend: laadi PDF fail
- Brewferm õllekomplektide juhend: laadi PDF fail
- Mangrove Jack’s siidri valmistamise juhend: laadi PDF fail
- Estonian Beer Guide
- St. Peters Ruby Red Ale õllekomplektiga pruulimine (Youtube)
- Hüdromeetri kasutamise juhend (Youtube)
Vaata, kuidas toimub õlletegu:
Retseptide leht
Barley Wine
Pruulmeistrite IPA
- Alkoholi % 6.8-7.0
- OG: 1.058-1,062
- FG: 1.008-1,010
- IBU: 61
- Pärm: Safale US-05 või White Labs WLP001
- Humalad: Columbus, Centennial, Amarillo ja Simcoe
Linnased:
Kogus: 280g/liitri kohta (efektiivsus 65%)
Crisp Finest Maris Otter 80,4%
Château Munich 8,9%
Crisp Kaerahelbed 3,6%
Candy suhkur, valge 7,1%
Meskimine:
1. Sissemeskimine @64,5°C 60-75 min
2. Kuumutus 75°C 10 min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60 min
Aroomitõmmis 75°C juures 30 min
1,25g/l kohta Columbus’t keedu alguses
1,25g/l kohta Amarillo’t 10 min enne keedu lõppu
1,25g/l kohta Simcoe’t 10 min enne keedu lõppu
1,25g/l kohta Amarillo’t aroomitõmmises
1,25g/l kohta Simcoe’t aroomitõmmises
1,25g/l kohta Columbus’t aroomitõmmises
2,50g/l kohta Centennial’i aroomitõmmises
Soovi korral dry hop 3 päeva:
2,50g/l kohta Centennial
2,50g/l kohta Amarillo
2,50g/l kohta Simcoe
Milky Stout
- Alkoholi % 5,3
- OG: 1,056
- FG: 1,015
- IBU: 28
- Pärm: Safale S-04
- Humalad: Northern Brewer
Linnased:
Kogus: 225g/liitri kohta (efektiivsus 72%)
Château Pale Ale 66,67%
Château Chocolat 9,52%
Crisp Dextrin 4,76%
Château Crystal 4,76%
Château Roasted Barley 4,76%
Meskimine:
1. Sissemeskimine @70°C 45 min
2. Kuumutus 76°C 15min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60 min
Lisada 10g/L kohta laktoosi 15 min enne keedu lõppu
1,47g/l humalat lisatakse keedu alguses
Suitsune Porter
- Alkoholi % 5.9
- OG: 1,058
- IBU: 30,1
- Pärm: Safale US-05
- Humalad: Challenger
Linnased:
Kogus: 250g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Munich 65%
Château Cafe Light 15%
Smoked Malt 15%
Château Black 3%
Château Choclat 2%
Meskimine:
1. Sissemeskimine @68°C 75 min
2. Kuumutus 76°C 10min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60 min
1,5g/L kohta humalat lisatakse keedu alguses
1,5g/L kohta humalat lisatakse 15 min enne lõppu
1g/L kohta humalat 1 minut enne lõppu
Brewdog's Punk IPA
- Alkoholi % ABV 5.6
- OG: 1,053
- IBU: 35
- Pärm: SafAle US-05
- Humalad: Chinook, Ahtanum, Cascade, Amarillo, Simcoe, Nelson Sauvin
Linnased:
Kogus: 232g/l kohta.
Crisp Maris Otter Extra Pale 99,5%
Crisp Cara Malt 0,5%
Meskimine:
Meskimine @66°C 75min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60min
Keedu alguses lisatakse:
1g/l kohta Chinook humalat
0,625g/l kohta Ahtanum humalat
Keedu keskel lisatakse:
1g/l kohta Chinook humalat
0,625g/l kohta Ahtanum humalat
Keedu lõpus lisatakse:
1,375g/l kohta Chinook humalat
0,625g/l kohta Ahtanum humalat
0,625g/l kohta Simcoe humalat
0,625g/l kohta Nelson Sauvin humalat
Dry hop’i humalad (käärimise lõpp faasis viieks päevaks):
2,375g/l kohta Chinook humalat
1,875g/l kohta Cascade humalat
1,875g/l kohta Simcoe humalat
1g/l kohta Nelson Sauvin humalat
0,5g/l kohta Amarillo humalat
Tume Laager
- Alkoholi % 4.9-5.1
- OG: 1.048-1,050
- FG: 1.011-1.014
- IBU: 30
- Pärm: Saflager W34/70
- Humalad: Tettnanger ja Hersbrucker
Linnased:
Kogus: 230g/liitri kohta (efektiivsus 70%)
Crisp German Pilsner 47,8%
Château Munich 47,8%
Château Black 4,3%
Meskimine:
1. Sissemeskimine @65°C 60 min
2. Kuumutus 75°C 10 min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90 min
1,5g/l kohta Tettnanger humalat keedu alguses
2,5g/l kohta Hersbrucker humalat 15 min enne keedu lõppu