Retseptid & Info
Info
Kasulikke linke
- Coopers õllekomplektide kasutusjuhend: laadi PDF fail
- Brewferm õllekomplektide juhend : laadi PDF fail
- Estonian Beer Guide
- St. Peters Ruby Red Ale õllekomplektiga pruulimine (Youtube)
- Hüdromeetri kasutamise juhend (Youtube)
Vaata, kuidas toimub õlletegu:
Retseptide leht
Barley Wine
Pruulmeistrite IPA
- Alkoholi % 6.7
- OG: 1,061
- IBU: 57,5
- Pärm: Safale US-05 või White Labs WLP001
- Humalad: Columbus ja Amarillo, dry hop Citraga
Linnased:
Kogus: 262g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Pale Ale 70%
Château Vienna 20%
Château Crystal 150 10%
Meskimine:
1. Sissemeskimine @65°C 75 min
2. Kuumutus 76°C 10 min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90 min
50% humalaid lisatakse 30 min möödudes
25% 30 min enne lõppu
25% 15 minutit enne lõppu.
Milky Stout
- Alkoholi % 5,1
- OG: 1,050
- IBU: 49
- Pärm: Safale US-05
- Humalad: Magnum, Willamette
Linnased:
Kogus: 220g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Munich 80%
Château Chocolat 10%
Odrahelbed 10%
Meskimine:
1. Sissemeskimine @65,5°C 75 min
2. Kuumutus 76°C 10min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90 min
Lisada 10g/L kohta laktoosi
80% humalad lisatakse 30 min möödudes
20% 30 min enne lõppu
Soovi korral dry-hopping Willamette-ga
Suitsune Porter
- Alkoholi % 5.9
- OG: 1,058
- IBU: 30,1
- Pärm: Safale US-05
- Humalad: Challenger, soovikorral dry hopping Mosaic’iga
Linnased:
Kogus: 250g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Munich 65%
Château Cafe Light 15%
Smoked Malt 15%
Château Black 3%
Château Choclat 2%
Meskimine:
1. Sissemeskimine @68°C 75 min
2. Kuumutus 76°C 10min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90 min
30% humalaid lisatakse 30 min möödudes
40% 30 min enne lõppu
30% 15 minutit enne lõppu
Mexican Cerveza
- Alkoholi % 5.6
- OG: 1,053
- IBU: 19,7
- Pärm: Lallemand Diamond
- Humalad: Traditional Hallertau, Tettnanger
Linnased:
Kogus: 230g/liitri kohta (efektiivsus 75%)
Château Pale Ale 65%
Château Cara Clear 5%
Maisihelbed 30%
Meskimine:
1. Sissemeskimine @50°C 30min
2. Kuumutus 64 °C 90min
3. Kuumutus 76°C 10min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 90min
75% humalaid lisatakse 30 min möödudes
25% 10 minutit enne lõppu
Brewdog's Punk IPA
- Alkoholi % ABV 5.6
- OG: 1,053
- IBU: 35
- Pärm: White Labs WLP007 või Safale s-04
- Humalad: Chinook, Ahtanum, Cascade, Amarillo, Simcoe, Nelson Sauvin
Linnased:
Kogus: 279g/l kohta.
100% Maris Otter Pale Ale
Meskimine:
Meskimine @69°C 60min
Keetmine:
Keetmine 100°C juures 60min
0,37g/l koht Chinooki lisatakse keetmise alguses
keedu lõpus lisatakse:
1,47g/l kohta Ahtanumit
1,47g/l kohta Cascade
1,47g/l kohta Chinooki
1,47g/l kohta Amarillot
1,47g/l kohta Simcoed
1,47g/l kohta Nelson Sauvini
Bullet Brew Pils
- Kogus: 20L
Alkoholi % ABV 5.4 - OG: 1,053
- FG: 1,012
- IBU: 19
- Linnased:
Pilsen 91% – 5kgCara Clair 9% 0,5kg
Humalad: Hallertau Tradition 15g. – 60 min.Saaz 15g. – 30 min.Saaz 20g. – 15 min.Saaz 20g. – 5 min.Saaz 30g. – DRY HOPPärm:Fermentis W34/70